Din varukorg är tom.

Contact us

Kan hundar äta…?

Några av de vanligaste sökningarna på Google är frågor om vad hundar kan och inte kan äta, allt ifrån frågor om hundar kan äta choklad till om lök är giftigt för dem. I detta inlägg kommer jag gå igenom det 10 vanligaste sakerna som många undrar om hundar kan äta och vad som är farligt, och till och med kan vara direkt giftigt. 

  1. Choklad

Nej, hundar ska inte äta choklad. Det innehåller både koffein och teobromin som är giftigt för hundar. Några symptom som en hund som har ätit choklad är kräkningar, buksmärta, ökad törst, inkontinens, skakningar,  salivutsöndring, hjärtklappning m.m.

  1. Vindruvor

Nej, hundar ska inte äta vindruvor. Det kan orsaka akut njursvikt hos hund. Det spelar ingen roll om druvorna har kärnor eller inte.  

  1. Banan

Banan ingår inte i den normala kosten för en hund, men normalt sätt kan hundar äta banan i måttliga mängder. Dock innehåller banan en del socker så det är viktigt att borsta din hunds tänder väl om den har ätit banan.

  1. Lök

Nej hundar ska inte äta lök. I lök finns det ett ämne som heter allicin och som är giftigt för hundar. Både rå och tillagad lök innehåller allicin och det kan orsaka blodbrist hos hundar.

  1. Avokado

Nej, hundar ska inte äta avokado. I avokado finns det ett ämne som heter persin som kan påverka en hunds hjärta och mjölkkörtlar. Skalet innehåller mer persin är fruktköttet, men även fruktköttet innehållet persin så hundar ska undvika avokado..

  1. Potatis

Nej, hundar ska inte äta rå potatis då de innehåller solanin som hundar kan vara känsliga mot. Däremot kan hundar äta potatis som är tillagad på rätt sätt och i måttliga mängder som en del av en balanserad kosthållning.

  1. Saffran

Nej, hundar ska inte att äta saffran. Om en hund äter saffran så finns risken för att hunden får mildare förgiftningssymptom. Ren saffran direkt från förpackningen gör större skada, än små mängder som t.ex. en matprodukt som innehåller saffran. Tyvärr är det inte fullständigt klargjort hur giftigt saffran är för hundar. Det som oftast händer om hunden får i sig små mängder saffran är att den blir dålig i magen.

  1. Russin

Nej, precis som med vindruvor ska hundar inte äta russin. Det kan också orsaka akut njursvikt hos hunden. Symptom som en hund kan få om den ätit russin är diarré, kräkningar, buksmärtor, vinglighet samt trötthet.

  1. Morötter

Ja, hundar kan äta morötter och det kan hjälpa till med att rengör tänder. Det är bra för synen och är proppat med antioxidanter. Det kan dock vara svårt för vissa hundar att äta morötter och de kan sätta i halsen. För vissa hundar kan det också vara svårsmält, då är det bäst att hacka upp moroten i mindre bitar och koka innan servering.

  1. Salt

Nej, hundar ska inte äta salta. För om en hund äter för mycket salt under kort tid kan hunden drabbas av saltförgiftning.

Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.