Din varukorg är tom.

Contact us

Privacy Policy

 

Integritetspolicy

Buddy är måna om våra kunders personliga integritet. Ta gärna några minuter av din tid och läs igenom denna text som förklarar vilka personuppgifter vi sparar, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. PETBUDDY AB (“Buddy”, “vi” eller “oss”) äger de personuppgifter som samlas in via eller i samarbete med www.buddypetfoods.se och www.buddypetfoods.comoch alla associerade webbsidor (“sajten”).


Personuppgiftsansvar

PETBUDDY AB är personuppgiftsansvarig

Organisationsnummer: 559153-5025

Adress:

BUDDY

C/O SUP46

Regeringsgatan 65, 3tr.
111 56 Stockholm


Vilka personuppgifter samlar vi?

Vi samlar personuppgifter i samband med att du tillhandahåller dessa direkt till oss och genom användning av vår sajt. Det kan vara:

  • Information du tillhandahåller när du använder vår sajt (t.ex. namn, kontaktuppgifter, kön, produktrecensioner och information du anger på din sida).
    •    Transaktions- och faktureringsuppgifter, t.ex. om du genomför ett köp från oss via vår sajt (t.ex. kreditkortsuppgifter och leveransinformation).
    •    Korrespondens du haft med oss (t.ex. om du kontaktat kundservice eller interagerat med oss via sociala medier).
    •    Information du tillhandahållit när du deltagit i tävlingar eller besvarat enkäter. 
    •    Information vi samlat in automatiskt via cookies eller andra tracking-verktyg (t.ex. vilka webbsidor du besökt och om du klickat på någon länk i vårt nyhetsbrev). Vi kan också samla information om vilken enhet du använt för att besöka vår sajt.
    •    Annan information du anger när du besöker vår sajt, t.ex. var du befinner dig när du besöker vår sajt, detta under förutsättning att du ger ditt godkännande till detta.

Om du dessutom handlar i någon av våra butiker kan vi kombinera information du tillhandahåller i butik (t.ex. om du gör ett köp eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev) med informationen ovan.

 

Hur använder vi dessa uppgifter? 

Beroende på hur du använder vår sajt, hur du interagerar med oss, och vad du tillåter oss att ta del av, inbegriper syftet med vilket vi samlar in dessa uppgifter:

  • Att kunna genomföra din beställning och behålla ditt konto på vår sajt. 
    •    Att hantera och besvara frågor och klagomål som inkommer till vår kundservice.
    •    Att individanpassa sajten efter dina önskemål och visa det innehåll som vi tror att du är mest intresserad av, detta baserat på dina uppgifter, din köphistorik och din surfhistorik.
    •    För att förbättra och bibehålla kvaliteten på vår sajt, samt övervaka användandet på densamma.
    •    För marknadsundersökningar, vi kan t.ex. kontakta dig för feedback på våra produkter.
    •    För att skicka reklam och direktreklam i de fall du godkänt detta eller i övrigt är tillåtna att göra så.
    •    Av säkerhetsskäl, t.ex. för att utreda bedrägeri samt vid behov för att skydda oss eller våra underleverantörer.
    •    För att följa våra juridiska och regelmässiga skyldigheter.

Vi hänvisar till följande rättsliga grunder, lydande under dataskyddslagen, gällande vår rätt att hantera dina personuppgifter:

  • Eftersom det är nödvändigt att hantera personuppgifter för att upprätta ett avtal med dig, eller förbereda ett avtal med dig (t.ex. använder vi dina personuppgifter för att utföra betalning och genomföra köp när du lägger en beställning hos oss). 
    •    Eftersom vi har mottagit ditt godkännande (t.ex. när du kontaktar vår kundservice, när du lägger till information om dig i din profil eller när du godkänner att vi skickar reklam till dig).
    •    Eftersom det ligger i vårt rättsliga intresse som e-butik att upprätthålla och tillhandahålla våra tjänster. Vi vill alltid veta mer om våra kunders behov och önskemål för att kunna erbjuda bästa möjliga produkter och kundupplevelser. Vi använder information om dig för att skräddarsy din upplevelse av vår sajt, för att göra den intressantare och mer relevant i fråga om produkter och erbjudanden för just dig.

På vår sajt kan du erbjudas att lägga till information om ditt husdjur så som information om ditt husdjurs ras, vikt, namn och aktivitetsnivå. Vi behandlar den här informationen med varsamhet.

 

Marknadsföring

Vi älskar att kommunicera med våra kunder och därför kan vi, beroende på dina önskemål om reklam, komma att använda dina personuppgifter för att skicka reklam via e-post, telefon eller post. Några av dessa utskick kan vara skräddarsydda just för dig, baserat på din surfhistorik, köphistorik eller annan information vi sparat om dig.

Om du inte längre önskar få reklam och erbjudanden från oss (eller tvärtom återigen vill få det!) kan du anmäla det när som helst genom att kontakta oss (se detaljer längre ned), klicka på “avanmäl” i något av våra nyhetsbrev eller genom att uppdatera dina inställningar på din sida. Om du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev kan vi fortfarande komma att kontakta dig med serviceinformation (t.ex. beställnings- och leveransbekräftelse och information om dina rättigheter).

Du kan också exponeras för reklam för oss på andra sajter samt sociala medier. Dessa annonser kan vara skräddarsydda för dig genom insamlande av data via cookies (som registrerar din surfhistorik, vilket möjliggör för oss att skapa annonser åt personer som besökt vår sajt). Om du ser annonser på sociala medier kan det bero på samarbeten med användare på sociala medier med följare som matchar den demografiska profilen för våra kunder. I vissa fall kan denna marknadsföring innefatta att du delar din e-postadress med detta nätverk. Om du inte längre vill se riktade annonser kan du ändra inställningar för cookies och integritet i din webbläsare samt på respektive sajt /app.


Vem får tillgång till denna information? 

Vi delar med oss av kunders personuppgifter till underleverantörer enligt följande: 


  • Med våra underleverantörer och företag som utför tjänster till oss, t.ex. betalningsprocessorer och fraktbolag. 
    •    Med våra företagsrådgivare och jurister.
    •    Med underleverantörer som arbetar för att förebygga och upptäcka förekomsten av bedrägeri.
    •    Med polis eller andra statliga myndigheter, t.ex. för att rapportera bedrägeri eller i enlighet med en tvingande begäran. 
    •    I de fall vi säljer någon del av vår verksamhet kan personuppgifter om våra kunder synliggöras för en potentiell köpare. I så fall kommer vi ta till rimliga åtgärder för att säkerställa att köparen lyder under villkoren i integritetspolicyn.
    •    I andra sammanhang där vi har ditt medgivande till det eller i övrigt enligt lag har rätt att göra så.

 

Förvaring och lagring

Vi anlitar underleverantörer baserade i hela världen. Därav kan dina personuppgifter komma att hanteras i länder utanför Europa, inklusive länder där du har lägre grad av rättsligt skydd avseende dina personuppgifter än i ditt hemland. Om vi skickar personuppgifter utom europeiska ekonomiska samarbetsområdet kommer vi, vilket vi enligt lag är tvingade till, att säkerställa att dina integritetsrättigheter är adekvat skyddade, allra helst enligt EU:s standardmässiga avtalsklausuler. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om detta skydd. 

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge vi behöver dem i enlighet med ovan angivna syfte, vilket innebär att varaktigheten kommer att variera beroende på dina interaktioner med oss. Om du till exempel genomfört ett köp hos oss kommer vi att behålla dina uppgifter så länge som krävs av fakturerings-, skatte- och försäkringsskäl. Vi kan också komma att bevara korrespondens med dig (exempelvis om du lämnat klagomål på en produkt) så länge som behövs för att skydda oss från rättsliga krav. När vi inte längre har behov av att spara information kommer vi att radera den. Observera att vi kommer att spara din e-postadress även i det fall du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev, detta för att säkerställa att vi inte skickar nyhetsbrevet till din adress framöver. 

 

Säkerhet 

Vi försäkrar att data som lämnar vår sajt är krypterad. Denna process involverar konvertering av information eller data till kod för att förhindra obehörig åtkomst. Vår sajt följer detta regelverk och begagnar sig av säkra metoder för att säkerställa skydd av alla kreditkortstransaktioner. Krypteringsmetoder så som SSL används för att skydda personuppgifter som skickas till eller från vår sajt över säkra kommunikationskanaler. Samtidigt som vi gör allt i vår makt för att alltid skydda personuppgifter på vår sajt kan vi inte garantera skydd och integritet för uppgifter på vår sajt.

 

Barn

Vår sajt är inte avsedd för, och bör inte användas av, barn under 18 års ålder. Vi samlar inte medvetet personuppgifter om barn under 18 års ålder.

 

Cookies

Vi använder cookies och liknande funktioner för att tillhandahålla vissa funktioner på vår sajt, för att förstå och mäta dess prestanda samt för att erbjuda riktad reklam.  Vi lagrar information om våra kunder via vår server, 'cookies', beställningsformulär och tävlingar. Cookies är små textfiler som sparas på din dator av webbsidor som du besöker. De används ofta för att göra webbsidor mer effektiva samtidigt som de förser ägaren av en webbsida med information om webbsidans användare.

 

Informationen som lagras kan användas till att identifiera dig såvidare du inte ändrar din webbläsares inställningar. Cookies lagrar aldrig kreditkortsuppgifter eller lösenord.
Om du vill begränsa eller inaktivera cookies som används av vår sida, eller någon anna sida, kan du göra detta genom inställningarna i din webbläsare. Hjälpsektionen i din webbläsare bör förklara hur du gör detta. För mer information om cookies och för att få reda på vilka cookies som har använts samt hur du hanterar eller tar bort dessa, besök http://www.minacookies.se/allt-om-cookies/cookiehantering/

Observera att om du ändrar dina webbläsarinställningar till att inaktivera alla cookies (inklusive de nödvändiga) kan det påverka delar av vår sida så att de inte fungerar korrekt. Så länge du inte ändrar dina inställningar så att de blockerar cookies, kommer vårt system att lagra ovannämnda cookies varje gång som du besöker vår sida.

 

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter gällande dina personuppgifter, inklusive rätt att komma åt dem, förflytta dem, ändra dem och begära att vi raderar alla dina personuppgifter.

Du har även rätt att protestera mot att dina personuppgifter används i vissa specifika syften, inklusive att skicka dig riktad reklam.

Vi kommer följa alla önskemål för att utöva dina rättigheter i enlighet med gällande lagstiftning. Observera dock att det finns begränsningar i dessa rättigheter och att det kan finnas omständigheter då vi inte har möjlighet att följa dina önskemål. För att lämna önskemål om dina personuppgifter, eller om du har frågor rörande dina personuppgifter, ber vi dig kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala tillsynsmyndighet med frågor om dataskydd. 

Kontakta oss

Du kontaktar vår support via e-post på hello@buddypetfoods.com.Du är också välkommen att ställa frågor och lämna synpunkter rörande denna policy genom att skicka ett meddelande till Buddy, C/O SUP46,  Regeringsgatan 65, 111 56 Stockholm.