Din varukorg är tom.

Contact us

Ugnsbakat torrfoder för hundar

Vi tycker att kvaliteten på maten är en av de viktigaste sakerna när det kommer till foder. Av den anledningen skapade vi Buddy från grunden genom att börja undersöka olika tillverkningsmetoder. Vi upptäckte att nästan allt torrfoder tillverkas genom extrudering. Extrudering innebär en process där maten värms upp till en hög temperatur samtidigt som den utsätts för ett mycket högt tryck under en mycket kort tid (mindre än två minuter). Vi kunde se flera nackdelar med att använda denna metoden. Fodret vi tillverkar produceras på ett mer varsamt sätt.

På Buddy bakar vi vårt torrfoder i ugn, eftersom vi tror att det är ett av de mest naturliga sätten att tillaga högkvalitativt hundfoder på. Vårt foder har skapats genom varsam ugnsbakning på lägre  temperaturer under cirka 40 minuters tid, för att därefter kylas ner under en till två dagar. Metoden innebär många fördelar, bland annat att råvarorna i fodret behåller sina naturliga egenskaper samtidigt som näringsämnena blir lättare för hundens tarm att absorbera när fodrets har värmts upp på detta sätt.

I vårt foder finns det varken smakförstärkare, syntetiska näringsämnen eller färgämnen. Våra foder är alltid tillverkade av 100 procent naturliga ingredienser som har tillagats genom en långsam ugnsbakningsprocess. Varken mer eller mindre.

Ugnsbakningsprocessen innebär en rad olika hälsofördelar och du kommer märka ganska snabbt att din hund kommer behöva mindre mat när den äter vårt ugnsbakade foder. Anledningen till detta är att näringsupptaget i fodret är bättre, vilket innebär minskad fekal utsöndring, men också förbättrad andning och färre irriterande gaser för hunden.

Vi föredrar den här metoden eftersom processen gör att torrfodret inte kommer att expandera i hundens mage. Extruderade torrfoder tillverkas på ett sätt som gör att det finns en risk att fodret växer i magen på hunden, vilket kan leda till att hunden får magvärk. Med vår mat kan du känna dig trygg: Vi försäkrar oss om att bara tillverka foder som är det allra bästa för din hund.

En ytterligare fördel med att ge hunden ugnsbakat foder är att det är mer lättsmält. Vi har varit med om att flera hundar som har haft allergier, intolerans och matsmältningsbesvär – och varit känsliga för ingredienser i andra foder – kan äta vårt foder utan problem.

Om din hund har haft problem med allergier eller matsmältningsbesvär kan vårt foder passa bra att testa. Förutom de näringsmässiga fördelarna som finns med att mata hunden med en helt naturlig kost innehållandes lättabsorberande näringsämnen så kan du dessutom förbättra hundens liv genom att se till att få bukt på de matsmältningsbesvär som hunden har haft och bidra till att matsmältningen istället fungerar problemfritt och smidigt
Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.