Din varukorg är tom.

Contact us

Lax + Sötpotatis = Sant

Buddy har precis lanserat ett nytt helfoder med norsk lax, sötpotatis och super foods Vi utvecklar våra recept tillsammans med veterinärer och experter inom djurnäringslära. Som vanligt bakas våra ingredienser på ett långsamt och skonsamt sätt eftersom det då blir lättsmälta och alla näringsämnen frisätts.

Som alltid använder vi på Buddy bara naturliga ingredienser. I detta inlägg tänkte jag gå berätta mer om några ingredienser i vårt recept och vilka hälsofördelar dessa har.

Lax

Laxen i vårt foder är uppfödd i vårt kära grannland Norge. Den är av samma kvalitet som färsk lax du köper över disk i Sverige. Förutom en stor mängd protein, innehåller laxen även hälsosamma Omega-3 och Omega-6 fettsyror för din hunds kognitiva funktioner. Kalium för ett balanserat blodtryck och essentiella B-vitaminer för att stimulera immunsystemet och din hunds allmäna hälsa.

 

Sötpotatis

Alla älskar sötpotatis pommes men visste du att sötpotatis är ett så kallat super food? Det är en rotfrukt med alkaliska egenskaper som är fullproppad med fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter som stödjer matspjälkningen, organfunktion och hundens allmäna hälsa. Vi har sätt att sötpotatis kan vara väldigt bra för hundar med känsliga magar då det förbättrar deras matsmältning.

Alger

Våra alger innehåller en stor portion näring; det är en god källa till flera vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det sägs att alger skulle kunna hjälpa till att transportera toxiner ut ur din hunds kropp, förbättra kolesterol- och blodsockernivåerna samt bidra med andra positiva hälsoeffekter.

Grönt te

Grönt te är fyllt med antioxidanter som främjar övergripande hälsa och minskar bildandet av fria radikaler, samt skyddar celler och molekyler från skador. Grönt te är också välkänt för att gynna hundens kognitiva funktioner och stödja vikthantering.

 

Svart kummin

Svartkummin motverkar allergier, astma, diabetes, huvudvärk, högt blodtryck, matsmältningssjukdomar och artrit. Det stärker också hundens immunsystem, har antiinflammatoriska egenskaper och bekämpar infektioner. Därför är självklart för oss att ha ett i vårt foder.

 

Hälsojord

Det kan te sig märkligt att en ha en ler-likande ingrediens som hälsojord. Men på Buddy gillar vi hälsojord mycket då den fungerar som en naturlig  avgiftningsprodukt (detox). Det är ett av det starkaste naturliga produkterna som inleder avgiftning (detox) genom att binda till tungmetaller, samt ett av de bästa naturliga näringstillskotten för att stödja en normal funktion i matspjälkningsorganen.

 

Nässlor

Det gör inte bara ont att bränna sig på brännässlor utan de är fyllda med mer än 100 vitaminer, mineraler och stora doser av fytonnäringsämnen som klorofyll och karotenoider. Förutom att stimulera och stödja immunförsvaret har nässlor avgiftande egenskaper och det sägs att de förbygger och kan förbättrar symptom av osteoartrit.

 

Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.