Din varukorg är tom.

Contact us

Hundfoder med Anka, palsternacka och dinkel

Ankorna som har använts i Buddys ankfoder kommer från skogsmarker i Münchenregionen. Det finns framför allt två anledningar till att vi har valt att använda oss av kött från anka: Dels handlar det om att vi veta att våra ankor har varit frigående, och dels handlar det om att köttet har en överlägsen kvalitet.

För oss är det viktigt att producera foder på ett hållbart sätt som bidrar till ett rättvist jordbruk med bra djurhållning. Av den anledningen gillar vi det här fodret lika mycket som hundarna gör! Det finns dessutom flera fördelar med receptet som använts till detta foder, vilket gör att det passar perfekt för din hund:

Anka

Anka är ett magert kött och dess fetthalt kan jämföras med den som finns i hudlös kyckling. Det som skiljer ankfettet från fettet i kyckling är att ankfett är mer likt olivolja i sin struktur. De omättade fetterna innehåller såväl omega-3- som omega-6-fettsyror, vilket främjar hundens hälsa. Köttet från anka är perfekt för hundar som har en medelaktiv till aktiv livsstil.

Dinkel

Dinkel är ett mångsidigt sädesslag, vilket är anledningen till att vi valt att använda det i vårt foder. Mängden näringsämnen som finns i dinkel är generellt högre än den motsvarande mängden som finns i andra typer av spannmål. Till skillnad från många andra kolhydratkällor är dinkel dessutom fyllt med protein som är bra för både den allmänna tillväxten hos hunden, men också för att främja tillväxten av muskler, ben och organ. Dinkel innehåller bland annat betydande nivåer av järn, koppar, mangan, magnesium, fosfor, kalium, zink, selen, niacin, tiamin, vitamin B6 och folsyra.

Dess höga fibernivåer gör så att hundens matsmältningssystem främjas och ser till så att hundens tarmar fungerar som de ska. Det sägs även påverka benhälsan positivt genom att aktivt förebygga benskörhet och andra relaterade tillstånd som kan skada hundens ben och leder. Fodret innehåller även höga nivåer av tiamin, vilket både hjälper till att förbättra hundens immunförsvar men bidrar också till att reglera stress och ångest hos hunden.

Amarant

Amarant är en växt med högt proteininnehåll. Växten innehåller både aminosyror, vitaminer och mineraler. Detta är även en god källa till fiber och lysin, vilket hjälper till att reglera hundens matsmältningssystem. Fettsyrorna som finns i amarant kan omvandlas till användbar energi. Dess höga halter av kalcium bidrar dessutom till att underhålla ben- och ledtillväxten.

Kokosolja

Kokosolja används bland annat för att hålla kolesterolhalterna låga och se till så att blodsockernivåerna håller sig jämna. Den sägs dessutom ha antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper vilket stärker hundens immunsystem samt sänker påfrestningen på de inre organen.

Bryggerijäst

Bryggerijäst används som ett näringstillskott och innehåller essentiella B-vitaminer, mineraler och probiotisk bakteriekultur som ser till så att matsmältningen fungerar som den ska – samtidigt som det bidrar till att gynna en hälsosam mikrobiell tarmflora. En av de viktiga mineralerna som finns i näringsjästen är krom, vilket ser till så att blodsockret hålls på en hälsosam nivå.

Rödbeta

Rödbetor är antioxidanter som innehåller vitaminer och mineraler som sägs reglera blodtrycket samt förbättra muskelstyrkan, uthålligheten och stärker den kognitiva funktionen.

Nässla

Nässlor innehåller mer än 100 olika vitaminer, mineraler och spårämnen samt höga nivåer av klorofyll och karotenoider. Detta gör så att immunförsvaret stärks. Nässlornas avgiftningsegenskaper sägs kunna förhindra och förbättra symptom på artrit.

Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.