Din varukorg är tom.

Contact us

7 anledningar att ge hunden foder med naturliga ingredienser

Marknaden för hundfoder är enorm. Det finns nästan oändligt med märken och sorter att välja bland. Valpfoder, spannmålsfritt foder, dietfoder, vegetariskt, veganskt, ekologiskt med mera. Det är inte sällan hundmat innehåller konserveringsmedel och ämnen som är onaturliga för hunden. I längden kan det få negativa konsekvenser för din hund.

1. Naturlig vikt

Ett naturligt hundfoder ger hunden den näring den behöver. Konserveringsmedel kan leda till uppsvälldhet och göra din hund slö, vilket försämrar rörelseförmågan. Dessutom kan det bli svårare för hundens mage att ta upp vitaminer och mineraler. Som konsekvens går hunden upp i vikt. Detta undviks med ett proteinrikt naturligt helfoder utan tillsatta för mycket spannmål och konserveringsmedel.

2. Mer energi

På samma sätt som för oss människor kommer din hund att ha mer energi efter ett hälsosamt mål mat. När vi äter snabbmat försvinner den energi vi fått i oss ganska snabbt och vi känner oss slöa. Samma sak gäller för hundar.

3. Färre allergier

Det är inte sällan hundmat innehåller utfyllnadsprodukter för att göra fodret billigt. Dessa produkter är onaturliga för hunden och kan orsaka allergier. Ibland kan det vara svårt att upptäcka om din hund har en allergisk reaktion. Hunden kan få klåda, bli uppsvälld och må dåligt.

4. Färre ledinflammationer

Ledinflammationer är smärtsamma och leder till minskad rörlighet. Äldre hundar är särskilt utsatta. Genom att ge hunden ett naturligt hundfoder kan hundens naturliga försvar mot inflammation i kroppen stärkas.

5. Vackrare päls

När din hund äter naturlig hundmat får den i sig nyttiga fettsyror som stärker pälsen och huden. När huden hålls frisk tappar hunden mindre hår. Pälsen får en vackrare glans och pälsstråna går inte av inte lika lätt.

6. Renare och friskare tänder

Hela och friska tänder är ett måste för att din hunds generella hälsotillstånd ska bevaras. När hunden äter naturlig hundmat som är rik på naturliga proteiner stärks tänderna.

7. Bättre matsmältning

Din hunds mage mår bättre av ett naturligt helfoder. Bra hundmat innehåller mycket proteiner. De kolhydrater som finns i maten ska vara naturliga för att underlätta matsmältningen. Det är också bra med regelbundna måltider.

 

Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.