Din varukorg är tom.

Contact us

5 typer av nyttig mat du äter och som du även kan mata din hund med

Vi har alla varit där, vår bästa vän står vid matbordet och blicken säger att hon/han inte fått mat på år och dar. Ömkan i blicken och det söta huvudet gör det svårt att säga nej till…

Men som en ansvarsfulla hundägare vill vi bara det bästa för hunden och det finns så många anledningar att inte mata hundar direkt från bordet. Allt från att det skapar dåliga vanor till att viss mat kan vara dålig eller till och med skadlig för hundar.

Givetvis finns det mat som även vi människor äter som även är utmärkt för hundar. Här kommer nu en lista på mat som funkar bra att ge din hund som en extra godsak utöver dess vanliga kost om det är tillagat på rätt sätt. Men innan ni lagar till något eller ger hundarna så är det bra att prata med er veterinär först innan hunden provar någon ny mat.

  1. Lax eller tonfisk för ett starkare immunförsvar och finare päls

Både tonfisk och lax är fet fisk som innehåller mycket omega-3 syror och det hjälper både hundens immunförsvar och päls. Notera att fisken måste serveras tillagad eller så kan man lägga till fiskolja i hundens normala kost. 

  1. Persilja förbättrar andedräkten

Vi vet alla att hundar inte alltid är de mest väldoftande djuren och ibland kan deras andedräkt vara rent av motbjudande. För att motverka detta är ett smart tips att hacka upp någon matsked persilja och blanda in i hundens mat. Persilja är dessutom en bra näringskälla som innehåller vitaminerna A, B, C och K och mineralerna järn och kalium.

Visste du att persilja finns i alla Buddys recept och vi tycker fodret har en mycket trevlig doft…

  1. Ärtor för kalium

Precis som för människor är kalium ett viktigt mineral för hundar. Det är enkelt att lägga till ärtor i hundens mat och innehåller också både B-vitamin och fosfor.

  1. Fänkål för bättre matsmältning

Det är helt okej att mata sin hund med fänkål, det kan till och med vara nyttigt. Till exempel hjälper fänkål till med matsmältningen för både människor och hundar. Det kan också hjälpa för att stärka immunförsvaret.

Dock kan det vara så att den fänkål du köper i butiken är besprutad så det är viktigt att skölja ur den innan din hund får smaka. Värt att notera är att en hund ska äta lagom mängder fänkål, stora mängder fänkål kan nämligen orsaka diarré.

  1. Morötter för bättre tänder

Morötter är bra för hundarnas tänder och kan hjälpa till att skrapa bort plack och annat som har fastnat i munnen. I morötter så finns det ävenb kalium och antioxidanter som kan hjälpa till att sänka din hunds kolesterolnivå.

Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.