Din varukorg är tom.

Contact us

10 bästa parkerna för hundar i Stockholm

Det finns inte mycket mer i livet en hund älskar, än att springa fritt på öppen mark. Oavsett var i Stockholm du bor eller är på väg, finns en bra hundrastplats på lagom avstånd. Här tipsar vi om de 10 bästa parkerna för din fyrbenta vän i huvudstaden.

1. Hundöarna vid Drottningholm
Om du letar efter en hundpark där din hund kan springa lös och hitta nya vänner att leka med i en vacker naturomgivning, är Drottningholms hundpark oslagbar! Hundparken är full av ståtliga gamla träd, pittoreska broar och fridfulla promenadstigar.

2. Omringes hudrastgård i Nacka
Med agilitybana och mängder med träd och buskar att sniffa på är denna nyrenoverade hundrastgård en perfekt plats för både lek, träning och grönska. Rastgården är byggd på naturmark och har stora områden för din hund att springa av sig på.

3. Åkerbergas hundpark
Här kan både husse, matte och hund få upp pulsen och andas frisk luft. Kombinera ett träningspass på parkens utegym med en lekstund för hunden. Om du besöker parken vid kvällstid kan du beundra spännande och vackra belysningsdekorationer.

4. Hundparken vid Rosenbergs Slott
En utmärkt hundlekplats för sociala hundar som älskar stora öppna ytor. Området är inhägnat och har en promenadstig som löper runt om, där du får bra uppsikt över din hund. Ett stort plus är att parken har en kran med färskvatten! När sötsuget sätter in, besök slottets café där hundar välkomnas med vattenskål och unna dig själv en glass.

5. Henriksdalbergets hundrastgård i Nacka
Här finns möjlighet för din fyrbenta vän att rasta av sig i en varierad och dynamisk miljö. Med höjdskillnader och spännande vrår att gömma sig i, är denna hundpark en plats för lek och aktivitet.

6. Bromma Kyrka Hundrastområde
I detta vackra skogsområde får hundar springa fritt mellan Dr. Abrahams väg och Tornväktargränd. Området har utspridda bänkar och här finns stigar och små kullar för hunden att utforska kring.

7. Hundrastgård på Långholmen
Ta din hund på en dagsutflykt till Långholmen! Här finns en hundrastgård vid teaterplatsen där hundar kan leka och springa fritt. Besök Långholmens hundvänliga café Lasse i Parken efteråt och ta en fika. Om du besöker under sommartid, passa på att besöka den närliggande hundstranden!

8. Tollare vid Sockenvägen i Nacka
Tollare hundrastgård har en yta på ca 900 kvadratmeter och är belägen i ett större naturreservat. Här kan din hund njuta av det öppna området som är omringat av träd och kullar.

9. Bellevueparkens hundrastområde
Här kan du ta en promenad med din hund utan koppel och njuta av parkens fina natur. Ta er upp till toppen av berget och belönas med en otrolig utsikt.

10. Reimersholme hundrastområde
Trots holmens begränsade område, finns det tillräckligt med plats för din lurviga vän att ta en springtur. Hundrastområdet tillåter dessutom att hundar springer löst.
Lämna en kommentar

Notera att kommentar behöver bli godkända innan de visas.